Trakya Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YAPIŞMAZ yüzeyli bir tavada margarini eritip tavukları arkalı önlü kızartın. Üzerine limon suyu ekleyip ocaktan alın. Başka bir tavaya irice doğradığınız soğan ve patatesi koyun. Üzerine ince doğradığınız havuç ve kırmızı biberleri ekleyin. 5-6 dakika sote edip sarmısakları ve tavukları üzerine ekleyin. Baharatları ve tuzu da ilave edip karıştırın. Fırın tepsisine ya da güvece yağlı kağıdı yerleştirin. Salamları dizip kaşarı serpin. Tavadaki sebzeli karışımı üzerine döküp kıyılmış maydanoz serpin. Yağlı kağıdın uç kısımlarını ortaya toplayarak kabın üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...