Tavuklu Volovan
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MİLFÖY hamurlarını yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Büyük bir bardak ağzı ile hepsinden yuvarlaklar çıkarın. Daha sonra 8 tanesini yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan 8 tanesinden, ilkinden daha küçük bir bardak ağzı ile yeniden yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz bu yuvarlakları tepsidekilerin üzerine elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin. Alttaki hamurun orta kısmına, kabarmasını önlemek için çatalla delikler açın ve üzerine biraz nohut koyun. Kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kabarıp, üzerleri kızarana dek pişirin. Diğer taraftan, sıvıyağı bir tavaya alıp, tavuk etini suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış havuç, kırmızı biber, tuz ve karabiber ekleyip, sebzeler yumuşayana dek kavurun. Biberli yeşil zeytin ve kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Pişen milföylerin içinden nohutları alıp, servis tabağına yerleştirin. İçlerine tavuklu harcı paylaştırıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL