Tavuklu Pırasa

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TAVUK etini bir tencereye alın. Üzerine dört su bardağı su, yemeklik doğranmış soğan, 3 çorba kaşığı soya sosu, Arnavutbiberi ve karabiber ekleyip, kapağı kapalı olarak haşlayın. Mantarları ikiye bölüp, sıvıyağda kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı soya sosu ilave edip ocaktan alın. Pişen tavuğu sudan alıp derisini ve kemiklerini ayırdıktan sonra, irice didikleyin. Tavuğu haşladığınız suyu süzüp yeniden tencereye alın. Kaynamaya başlayınca verev doğradığınız pırasayı ve jülyen doğranmış kırmızı biberi katın. Ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Tavuk eti ve mantarı tencereye ekleyin. Bir-iki taşım kaynatın. Kalan soya sosu ve karabiberi katın. Tuzunu ayarlayın. 10 dakika daha pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...