TAVUK SOTE

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İlk olarak tencereye yağı koyup,soğan ve biberleri kavuruoruz pembeleşinceye kadar.daha sonra eti atıp suyunu salıp cekene kadar kısık ateste kavurmaya devam ediyoruz.suyunu cektikten sonra domates ve salcayı ekleyip 10 dk kadar yine kavuruoruz.en son baharatların tümünü ekliyoruz tuz hariç(cünkü eti sertleştiriyor.)daha sonra göz kararı sıcak su ekliyoruz ortalama kısık ateste 30 dk pişiriyoruz. (ben 1 bardaktan biraz fazla kullandım.)kapatacagınıza yakında tuz.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...