Sofra

1 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram derisi alınmış tavuk kalça
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    4 çorba kaşığı limon suyu
    1 diş dövülmüş sarmısak
    Yarım çorba kaşığı salç
    Tuz
    Karabiber
    Pulbiber
    Kimyon
    Kekik
    3 dal taze kekik
    Servis için:
    Patates kızartması
    közlenmiş biber
    Domates
BAHARATLARI ve tuzu karıştırıp, tavuğun her iki tarafına sürün. Zeytinyağı, limon suyu, salça ve sarmısağı
bir kapta karıştırıp yine her iki yüzüne sürün. Daha sonra tavuğu, ızgarada ya da fırında pişirin.
Piştikten sonra irice doğrayıp servis tabağına alın. Kekik dalları ile süsleyin. Közlenmiş biber, domates
ve patates kızartması eşliğinde servis yapın.