Tavuk Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAVUĞU temizleyip yıkayın. Ayrı bir yerde kıymayı kavurun. Pirinç, karabiber, yenibahar ve tuz ekleyin. Bir-iki kez karıştırıp ocaktan alın. Harcı tavuğun içine yarısı dolacak şekilde yerleştirin. Tavuğun açık kısmını dikip, tencereye yerleştirin. Salça ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirin. Tavuğu tencereden alıp, fırının ızgara programında kızarana kadar bekletin veya önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL