Susamlı ve Patlıcanlı Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle 1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, biber, domates ve patlıcanları sote edin ve bir kenarda bekletin. Ayrı bir kabın içinde geri kalan zeytinyağını, sirkeyi, ketçabı, hardalı, küçük doğranmış soğanı, şekeri, dövülmüş sarmısağı, kırmızı biberi, tuz ve karabiberi blenderden geçirin. Her bir tavuk parçasının bir yüzüne, verevine derin üç çizik atın. Tavukları hazırladığınız sirkeli karışıma bulayıp, bir fırın tepsisine dizin. Üzerine susamın yarısını serpin. Tavukları orta derece fırında 15 dakika pişirin. Tersine çevirip, geri kalan susamları ekleyin. 15 dakika daha pişirip, patlıcanlı harçla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL