MALZEMELER
8 adet tavuk göğsü
2 adet domates (küp doğranmış)
3 adet patlıcan (küp doğranmış)
2 adet dilimlenmiş çarliston biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi
2 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı hardal
1 adet soğan
2 çorba kaşığı esmer şeker
1 diş sarmısak
Tuz,
karabiber
Bir tutam toz kırmızıbiber
Üzerine:
2 çorba kaşığı susam
Öncelikle 1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, biber, domates ve patlıcanları sote edin ve bir kenarda bekletin. Ayrı bir kabın içinde geri kalan zeytinyağını, sirkeyi, ketçabı, hardalı, küçük doğranmış soğanı, şekeri, dövülmüş sarmısağı, kırmızı biberi, tuz ve karabiberi blenderden geçirin. Her bir tavuk parçasının bir yüzüne, verevine derin üç çizik atın. Tavukları hazırladığınız sirkeli karışıma bulayıp, bir fırın tepsisine dizin. Üzerine susamın yarısını serpin. Tavukları orta derece fırında 15 dakika pişirin. Tersine çevirip, geri kalan susamları ekleyin. 15 dakika daha pişirip, patlıcanlı harçla servis yapın.