MALZEMELER
200 gram tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı pilavlık bulgur
Yarım soğan
1 çorba kaşığı beyaz şarap
1 çorba kaşığı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı parmesan peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet istiridye mantarı
1 çorba kaşığı krema
1 dal taze kekik
Tavuk etini, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, birer tatlı kaşığı tuz, biber ve hardalla 1 saat marine edin. Daha sonra ızgarada pişirin. Susama bulayın. Tepsiye koyup, orta ısılı fırında 5 dakika tutun. Diğer taraftan soğanı yemeklik doğrayıp, kalan zeytinyağında kavurun. Bulguru ekleyin. Hafif kavurun. 1 çorba kaşığı beyaz şarap ilave edin. şaraptan dumanlar çıkınca, tavuk suyundan çok az ekleyin. Su çekince, tekrar tavuk suyu ekleyin (bu işlem toplam üç kere tekrar edilecek). En son yarım çorba kaşığı tereyağı ve parmesan peynirini tencereye ekleyip karıştırın. Diğer taraftan istiridye mantarlarını kalan tereyağında kavurun. 1 çorba kaşığı krema ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Kekik dalıyla süslediğiniz tavuk ızgarayı bulgur risottoyla birlikte servis yapın.