MALZEMELER
Yarım kg hindi göğüs eti
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kabak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Tuz,
karabiber
4 dal taze soğan
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz,
karabiber
Hindi etlerini 2 parmak eninde şeritler halinde doğrayın ve döverek inceltin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu karıştırıp hindi etlerini ovun. İki şeridi kürdanla tutturup birbirine ekleyin ve ortası boş bir yuva haline getirin. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Diğer taraftan küp doğradığınız biberleri ve kabağı 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika sote edin. Beşamel sos için, kızdırdığınız yağa un ekleyip 1-2 dakika kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaşar peyniri, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip bir kez daha karıştırın, ocaktan alın. Bir servis tabağına beşamel sosu döküp hindi yuvalarını üstüne yerleştirin. Taze soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda 1-2 dakika tutup soğuk suya batırın ve suyunu süzün. Yuvaların içine, hazırladığınız sebzeli karışımdan doldurun. Hindi yuvalarını tutturduğunuz kürdanları çıkartıp bir sap taze soğanla etraflarını bağlayın. Sıcakken servis yapın.