6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 kg tavuk budu
    1 adet soğan,
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yarım su bardağı konyak
    3 çorba kaşığı un
    1 su bardağı su,
    2 diş sarmısak
    Marinat için:
    3 su bardağı kırmızı şarap
    Bir tutam biberiye
    Bir tutam kekik
    2 adet defne yaprağı,
    tuz,
    karabiber

Marinat için tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın. Tavuk butlarını karışımın bulunduğu kaba koyup, 1 gece bekletin. Tavuğu marinattan çıkarın, marinatı süzgeçten geçirerek bir kenara alın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ve tereyağıyla kavurun. Tavuk butlarını tencereye alıp kızarana kadar kavurun. Konyak ve unu ekleyip karıştırın. Süzdüğünüz marinatı 1 su bardağı su ve sarmısakla birlikte tenceredeki tavukların üzerine ekleyin. Tavukları kısık ateşte 1.5 saat pişirin. Sıcak servis yapın.