Patatesli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TAVUK parçalarını iyice yıkayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya deri kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin. Aralarına 3-4 parçaya bölünmüş havuç, dörde bölünmüş patates, kabukları temizlenmiş bütün soğan ve sarmısak yerleştirin. Maydanozu elinizle iri parçalara ayırıp tavaya serpiştirin. Tuzunu ayarlayıp, tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte tavuk kızarana dek pişirin. Tavuk ve sebzeleri alt üst yapıp, 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...