Hindibalı Bıldırcın (Belçika Mutfağından)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BILDIRCINLARI hafif yağlı tavada, tuz, kababiber ve hintcevizi ilavesiyle yüksek ateşte rengi dönene dek pişirin. Fırın tepsisine aktarın. Bıldırcının tavada bıraktığı suyu tekrar üzerine dökün. 160 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada hindibaları, 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı suda pişirin. Servis tabağına önce hindibaları, üzerine de bıldırcınları yerleştirin. En üste fırın tepsisindeki sostan gezdirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL