Hellimli Çıtır Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAVUKLARI bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Soyup ikiye böldüğünüz soğanı tencereye ilave edip tavukları haşlayın. Diğer taraftan yumurta aklarını bir tabağa alıp çırpın. Üzerine rendelenmiş hellim peyniri ve pane harcı ilave edip karıştırın. Haşladığınız bagetleri süzüp soğutun. Hafifçe tuzlayın. Daha sonra hellimli harca bulayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL