MALZEMELER
600 gramlık hindi göğsü
16 dilim hindi pastırma
16 ince dilim hellim peyniri
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Tuz
karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Nar ekşili patates sote için:
3 adet patates
1 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı nar ekşisi
3 dal maydanoz
Tuz,
karabiber,
toz kırmızıbiber
Pazı yaprağı sote için:
1 demet pazının yaprakları
Yeteri kadar su
Tuz,
karabiber
Yarım çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım neskafe fincanı tavuk suyu
600 gramlık hindi göğsünü 8 adet fileto olacak şekilde hazırlayın. Daha sonra her parçayı döverek inceltin. 1 adet hindi göğsünü düz bir zemine alın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine önce 4 dilim hindi pastırma, sonra ince dilimlenmiş 4 dilim hellim peyniri yerleştirin. En üste bir parça daha hindi eti koyun. Alttaki ve üstteki hindi etlerinin birbirine yapışması için elinizle ya da bıçak tersiyle üzerine bastırın. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayın. Kalan hindi etlerini de aynı şekilde hazırlayın. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Nar ekşili patates sote için patatesleri soyup dörde bölün. Daha sonra ince dilimleyin ve sıvıyağda kızartın. Tereyağını bir tavada eritin. Üzerine ince kıyılmış soğan ve sarmısak ekleyip, renkleri dönene dek kavurun. Üzerine patatesleri ve nar ekşisini ekleyin. Tuz ve baharatları katın. Şöyle bir çevirip, kıyılmış maydanozu ilave edin ve ocaktan alın. Pazı yaprağı sote için, pazıyı yıkadıktan sonra karbonatlı suda 1 dakika haşlayıp çıkarın. Rengini korumak için soğuk suya aktarın. Süzüp ince kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp pazıyı birkaç dakika soteleyin. Üzerine tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyin.Suyunu çekince ocaktan alın. Kızarttığınız hindileri servis tabağına alın. Nar ekşili patates ve pazı sote ile servis yapın.