MALZEMELER
1 adet 5 kg’lık bütün hindi
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çorba kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı bal
1 adet limonun suyu
5 diş sarmısak
6 adet küçük boy soğan
4 adet havuç
4 adet kereviz
1 çay bardağı zeytinyağı
400 gram kestane
Yeteri kadar su
6 adet patates
1 adet kırmızı pancar
10 adet mantar
4 adet domates
3 dal biberiye
3 dal biberiye adaçayı
Tuz,
Karabiber,
Toz kırmızıbiber
TEREYAĞI, ince kıyılmış biberiye, kimyon, tarçın, bal ve limon suyunu karıştırıp macun haline getirin. Daha sonra hindinin her tarafına sürün. Hindiyi 5-6 cm derinliğinde bir fırın kabına yerleştirin.Soğan, havuç ve kerevizi temizleyip arzunuza göre doğrayın. Üzerine zeytinyağının yarısı, kıyılmış sarmısak, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Sebzeleri hindinin etrafına yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakın. 1 saat sonra hindiyi fırından çıkarıp, etrafındaki sebzeleri alın. Alüminyum folyo olmadan yeniden fırına koyup, 1.5 saat daha pişirin. Kestaneleri bıçakla çizip, kaynamakta olan suya atın ve 2 dakika haşlayın. Daha sonra sudan alıp, bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kabuğunu soyup kenara alın. Diğer taraftan patatesleri soyup dörde bölün. Üzerine kalan zeytinyağı, tuz ve toz kırmızıbiber ekleyip karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kırmızı pancarı soyup arzunuza göre doğrayın. Tuz eklenmiş suda haşlayıp kenara alın. Mantar ve dilimlenmiş domatesi ızgarada pişirin. Pişen hindiyi servis tabağına alın. Ayırdığınız sebzeleri ısıtıp etrafına dağıtın. Kestane, patates, kırmızı pancarı, mantar ve domatesi de yerleştirin. Biberiye ve adaçayı yaprakları ile süsleyerek servis yapın.