Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    4 adet tavuk göğsü
    1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
    4 dilim dil peyniri
    8 dilim pastırma
    3-4 kök ıspanak
    Tuz
    karabiber
    toz kırmızıbiber
    Garnitür için:
    15 adet küçük boy taze patates
    2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz
    kuru fesleğen
    toz kırmızıbiber
Tavuk etini hafifçe dövüp üstlerine tereyağı sürün. Tuz ve karabiber serpin. Dil peyniri ve pastırma dilimlerini üzerine yerleştirin. Ispanakların yapraklarını koparın. Sıcak suya batırıp çıkarın. Sıktıktan sonra pastırmanın üzerine yerleştirin. Her parçayı rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine toz kırmızıbiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber yarı yarıya haşlayın. Daha sonra ikiye bölün. Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ, tuz, fesleğen ve toz kırmızıbiber ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip tavuk sarmalarla birlikte servis yapın.