Dil Peynirli Tavuk Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk etini hafifçe dövüp üstlerine tereyağı sürün. Tuz ve karabiber serpin. Dil peyniri ve pastırma dilimlerini üzerine yerleştirin. Ispanakların yapraklarını koparın. Sıcak suya batırıp çıkarın. Sıktıktan sonra pastırmanın üzerine yerleştirin. Her parçayı rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine toz kırmızıbiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber yarı yarıya haşlayın. Daha sonra ikiye bölün. Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ, tuz, fesleğen ve toz kırmızıbiber ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip tavuk sarmalarla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...