Vişne Reçelli Tart
ORTA
8 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaların tamamını, şekerle birlikte krema kıvamına gelene dek çırpın ve tereyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
-
2
Unu eleyin ve karışıma ekleyerek karıştırmaya devam ederken, sırasıyla likör, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu katın. Hamur iyice karıştığında streç filme sarıp, buzdolabında yarım saat dinlendirin.
-
3
Tartı yapacağınız kabın tabanını ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın, un serpip kabı sallayarak dağılmasını sağlayın. Dinlenmiş hamurun 2/3'ünü kabın tabanına yayın ve parmaklarınızla bastırarak kenarlarını yükseltin.
-
4
Hamur üzerinde çatal ile delikler açın ve reçelin suyunu biraz süzerek hamurun üzerine yayın. Kalan hamurdan parçalar kopartıp, çeşitli uzunluklarda şeritler yapın.
-
5
Reçelin üzerini kafes şeklinde kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ve soğuduktan sonra servis yapın.AŞÇININ NOTUÖnemli notlar: Tartı vişne reçeli ile hazırlayabileceğiniz gibi, taneli kayısı reçeli, üzüm reçeli, dilim portakal reçeli ya da yumuşak ve tane meyveli herhangi bir reçel ile de yapabilirsiniz. Önemli olan reçelin suyunu çok fazla kullanmamanızdır. Vişneli tartı, dondurma, çırpılmış taze krema ya da biraz mascarpone (İtalyan peyniri) ilave ederek servis yapabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL