MALZEMELER
2 adet büyük ve sert armut
120 gram bitter çikolata
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
120 ml krema
Yarım tatlı kaşığı vanilya
4 çorba kaşığı toz şeker
Hamur için:
2 su bardağı un
100 gram pudra şekeri
100 gram tereyağı
2 adet yumurta
Bir tutam tuz
Hamur için un, pudra şekeri, tereyağı ve tuzu geniş, derin bir kaba alın. Kum görüntüsü alıp tereyağı karışana dek yoğurun. Yumurta ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Gerekirse azan azar un ekleyin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Daha sonra unlanmış tezgah üzerinde oklava yardımıyla 4 mm kalınlığında açın. Hamuru 25 cm'lik turta kalıbının üzerine yerleştirin. Kenarlardan sarkan fazla hamuru bıçak yardımıyla keserek düzeltin. Çatalla hamurun üzerine delikler açın. Turtanın orta kısmını yuvarlak kesilmiş yağlı kağıtla kaplayın. Üzerine ağırlık yapması için nohut koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakın. Kenarları altın rengi alınca fırından çıkarın. Turtanın üzerinden nohut ve yağlı kağıdı alın. Rendelenmiş bitter çikolatayı ortasına serpiştirin. 2 Armutların kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesin. Çekirdek yataklarını çıkarıp, dilimleyin. Turtanın ortasına spatül yardımıyla yerleştirin. Ayrı bir yerde yumurta ve yumurta sarısını çırpın. Krema ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı, çorba kepçesi yardımıyla armutların çevresine dökün. Toz şeker serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.