Zerdeçallı Sütlaç

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Su ve yıkanmış pirinci tencereye alıp pirinç yumuşayana kadar pişirin. Sütü ekleyip iyice karıştırın. Kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
-
2
Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye kesip bıçağın tersi ile içini sıyırın ve sütlaç kıvam almaya başladığında zerdeçal ile birlikte tencereye ilave edip 5 dakika daha pişirin.
-
3
Şekeri ekleyip 5-6 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerini dondurma, dilimlenmiş çilek, fındık ve taze kekikle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL