Pratik ve hızlı hazırlanışıyla krem katalan tarifimiz.
4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
İspanyol Mutfağı
MALZEMELER
2 kahve fincanı süt,
1 adet çubuk tarçın
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay fincanı toz şeker
4 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
4 yemek kaşığı toz şeker
Süt, çubuk tarçın, limon kabuğu, vanilya ve portakal kabuğunu tencereye alıp 3-4 dakika pişirin. Ayrı bir yerde mısır nişastası, toz şeker ve yumurtayı iyice Krema kıvamına gelince, kaynayan azar azar bitene dek ekleyip sürekli karıştırın.
Ocağa alıp, 2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Servis kaselerine pay edip, donana dek buzdolabında dinlendirin. Üzeri için toz şekeri tavaya alıp, karamelize olana karıştırarak pişirin. Kaselerin üzerine döküp servis yapın.