Sofra
Tam mevsiminde olan çilekle yapabileceğiniz lezzetli bir tatlı önerimiz var. Kolay tarifi ve şık sunumuyla çilek soslu tatlı tarifi.

4 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    KEK İÇİN

    3 adet yumurta

    3 yemek kaşığı toz şeker

    3 yemek kaşığı süt

    3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    3 yemek kaşığı un

    3 yemek kaşığı irmik

    1 paket kabartma tozu

    1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

    ÜZERİ İÇİN

    2.5 su bardağı süt

    1 çay bardağı toz şeker

    ÇİLEK SOS İÇİN

    1/2 kg çilek

    2 yemek kaşığı su

    1 yemek kaşığı tepeleme nişasta

    3 yemek kaşığı toz şeker

    SÜSLEMEK İÇİN

    Toz Antep fıstığı ve çilek

Kek için yumurta ve toz şekeri çırpın. Süt ve ayçiçeği yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Un, irmik, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyip iyice çırpın. Orta boy bir fırın kabına boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp, ılındıktan sonra üzerine kürdan yardımıyla delikler açın. Üzeri için süt ve toz şekeri tencereye alıp, toz şeker eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınınca kekin üzerine gezdirip kenara alın. Çilek sos için çilekleri temizleyip mutfak robotunda ezin ve tencereye alın. Nişastayı su ile açıp, tencereye ilave edin. Toz şeker ekleyip ocağa oturtun ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocağın altını kapatıp kekin üzerine düzgün şekilde yayın. Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın. Dilimleyip toz Antep fıstığı ve çilekle süsleyerek servis yapın.