Bademli sakızlı muhallebi, hafif ve sade lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
MALZEMELER
5 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı dolusu un
4 su bardağı süt
10 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı çekilmiş badem
3 parça damla sakızı
SÜSLEMEK İÇİN
Badem
Tereyağıyla unu, pembeleşene dek kavurun. Süt, toz şeker, badem ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. Orta ateşte pişirin. Kıvamı koyulaşınca, tencerenin altını kapatıp, 10 dakika soğumaya bırakın.
Mikserle 10 dakika çırpın. Kaselere boşaltıp, buzdolabında soğutun. Dövülmüş ve tane bademlerle süsleyerek servis yapın.