Bademli Sakızlı Muhallebi
Bademli sakızlı muhallebi, hafif ve sade lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağıyla unu, pembeleşene dek kavurun. Süt, toz şeker, badem ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. Orta ateşte pişirin. Kıvamı koyulaşınca, tencerenin altını kapatıp, 10 dakika soğumaya bırakın.
-
2
Mikserle 10 dakika çırpın. Kaselere boşaltıp, buzdolabında soğutun. Dövülmüş ve tane bademlerle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL