Şekerpare

Şekerpare

Şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alın. 5 dakika kaynatın ve 1 dilim limonu içine atıp ocağı kapatın. Şerbet soğusun.

  • 2

    Şekerpareler için un haricindeki malzemeleri bir mikser yardımı ile iyice çırpın. Yavaş yavaş yoğurarak unu ekleyin. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve tepsiye dizin. Yuvarlak hamurların ortasına birer fındık içi koyun ve hafifçe bastırın.

  • 3

    Şekerpareleri 180 derecede üzerileri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika bekletin. Sonrasında soğumuş olan şerbeti bir kepçe yardımı ile şekerparelerin üzerine dökün. 2 saat bekletip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...