Sofra
Çedeneli revani olur mu? Revaninin içine çedene nasıl katılır? Kolay revani nasıl yapılır? İşte tüm bu soruların cevabı çedeneli revani tarifimizde.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 su bardağı kavrulmuş çedene

    1 su bardağı toz şeker

    1 su bardağı un

    1 su bardağı irmik

    1 paket kabartma tozu

    1 su bardağı toz badem

    4 adet yumurta

    2 yemek kaşığı yoğurt

    ŞERBET İÇİN

    2.5 bardak toz şeker

    3.5 su bardağı su

    1-2 damla limon suyu

Şerbet için tüm şerbet malzemesini tencereye alın. Kaynatıp çok koyu kıvamlı olmayan bir şerbet elde edin. Kenara alıp ılınmaya bırakın. Çedeneyi tavayı alıp yağ eklemeden hafif kavurun ve ocaktan alın. Geniş bir kaba çedene dışında kalan tüm malzemeyi aktarın. İyice karıştırıp çedeneyi ilave edin. Yeniden karıştırıp, yağlanmış orta boy kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Vaktiniz varsa 1 gece bekletin. Vaktiniz yoksa şerbeti çekince servis tabağına alın. Dilimleyip servis yapın.