Sofra
Çıtır çıtır ağızda dağılan tarifi ve kolay yapımıyla Baklava Yufkasında Cevizli Kadayıf tarifi.

8-10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    8 adet baklava yufkası

    250 gram tel kadayıf

    1 çay bardağı dövülmüş ceviz

    ÜZERİ İÇİN

    180 gram tereyağı

    ŞERBET İÇİN

    3 su bardağı toz şeker

    3 su bardağı su

    Yarım limonun suyu

Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 3-4 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dört adet baklava yufkasını üst üste yerleştirin. Üzerine kadayıf ve cevizin yarısını serpin. Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Rulodan 1.5 parmak genişliğinde parçalar kesin. Kesik tarafları yukarı bakacak şekilde aralarında boşluk bırakmadan fırın tepsisine dizin. Kalan baklava yufkalarına da aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp 2-3 dakika ilk sıcağı geçince üzerine soğuk şerbeti dökün. 2 saat dinlendirip servis yapın.