Sofra
Makarnadan tatlı yapılır mı? Açma makarna tatlısı nasıl olur, malzemeleri nelerdir? Farklı lezzetiyle açma makarna tatlısı tarifi.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    HAMUR İÇİN

    5 adet yumurta

    Yarım çay bardağı su

    1 yemek kaşığı yoğurt

    1 tatlı kaşığı tuz

    4.5 su bardağı un

    ŞERBET İÇİN

    3 su bardağı su

    500 gram toz şeker

    HARÇ İÇİN

    400 gram tereyağı

    250 gram fındık içi

Harç için tereyağını eritip kıyılmış fındığı kavurun ve kenara alın. Hamur için yumurta, su, yoğurt ve tuzu geniş bir kapta akışkan bir hal alıncaya kadar karıştırın. Üzerine azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamından daha sert bir hamur yoğurun. Hamura rulo şeklini vererek 12 eşit bezelere bölün. Üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika bekletin. Şerbet için bir tencereye su ve şekeri alıp kaynatarak şerbet yapın. Büyük bir tencerede içine tuz ilave edilmiş bol suyu kaynatın. Kaynar suyun yanında bir kap içinde soğuk su hazırlayın. Dinlenen hamur bezelerini oklava yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın. Yapışmaması için aralarını unlayın. Açtığınız bezeleri tek tek kaynar suya atın. 35 saniye kadar kaynar suda beklettikten sonra soğuk suya çıkarın. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine aralarına yağ sürerek üst üste dizin. 3 veya 4'üncü katına harcı yayın. Kalan hamurları aralarına yağ gezdirerek üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar ya da ocakta alt üst ederek pişirin. Ocaktan alıp ilk sıcağı geçince dilimleyin. Soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti çekince ısıtıp servis yapın.