Yeşil Mercimek Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra bir gece suda bekletin. Suyunu süzüp, tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. İçine köftelik bulguru ilave ederek karıştırın ve tencereyi ateşten alın. Bu karışımı ağzı kapalı olarak 15-20 dakika dinlendirdikten sonra derin bir kaseye boşaltın. İçine ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, sarmısak, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçaları avucunuzda sıkarak şekillendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...