Taratorlu Börülce

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YIKANMIş ve ayıklanmış börülceleri, 2 bardak su ve biraz tuz ile yarım saat haşlayın. Sonrasında soğumaya bırakın. Bu arada tarator sos için, cevizi mikserde çekin. Üzerine ıslatılıp sıkılmış ekmek, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı sirke, limon suyu, bir buçuk çay bardağı su ve tuz ilave edip, tüm malzemeyi tekrar mikserde çekin. Tarator sosunu, soğuttuğunuz börülcelerle birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...