MALZEMELER
3/4 su bardağı nonut
1 demet semizotu
150 gram kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan
4-5 diş sarmısak
1’er adet havuç ve domates
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı pirinç
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
karabiber
Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın. Bu arada başka bir tencereye sıvıyağı alın. Küp doğranmış soğanı ve kıyılmış sarmısağı ekleyip, soğanlar pembeleşene dek kavurun. İnce şeritler halinde doğranmış havuçları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Ardından kıymayı ekleyip, 2 dakika daha kavurun. Salçayı, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi ve pirinci ekleyip, birkaç kez çevirin. Ayıklayıp yıkadığınız semizotunu ekleyin. Semizotu diriliğini kaybedene dek kavurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak suyu katın. Son olarak haşlanmış nohudu ilave edin. Kısık ateşte pişirip, servis yapın.