Semizotlu Makarna Mücveri
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MAKARNAYI tuz eklediğiniz bol suda haşlayıp, süzün. Geniş bir kaba alıp buzdolabında 10-15 dakika bekletin. Yumurta aklarını tuz ve karabiberle iyice çırpın. Makarnanın üzerine iri kıyılmış semizotu, rendelenmiş havuç, ince kıyılmış taze soğan, bezelye, çırpılmış yumurta akı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Büyük bir tavayı kalan zeytinyağı ile yağlayın ve kızdırın. Makarnalı karışımı tavaya düzgünce yayın ve üzerini düzeltin. Her iki tarafını da pişirin. Servis tabağına aktarın ve dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL