Şehriyeli Türlü

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Taze fasulyeleri verev biçiminde doğrayın. 1 adet soğanı piyazlık doğrayın. Yarım çay bardağı zeytinyağında 3 adet kesmeşeker ilavesi ile kavurun. Fasulyeleri ekleyin. ‹yice suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine iri doğranmış patatesi, kabağı, sivri biberi, havucu, patlıcanı, domatesi, 3 diş bütün sarmısağı, tuz, karabiber ve arpa şehriyeyi ekleyin. 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Sebzeler yumuşayıp suyunu çekince, yarım demet ince kıyılmış pazıyı katın. Tencerenin kapağını kapatıp, birkaç dakika daha pişirin. Yemeği ocaktan aldıktan sonra kalan zeytinyağını da üzerine gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...