Peynirli Sakız Kabağı Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KABAKLARI yıkayıp ikiye bölün. İçlerini temizleyip, tuzlayın. Dereotu, maydanoz ve nanenin saplarınıkesip kenara ayırın. Yapraklarını ince kıyın. Peynirleri bir kaba alıp, ezin. Üzerine otları ve karabiberi ilave edin. Peynirli harcı kabakların içine üstlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Otlarınsaplarını bir tencerenin dibine koyun. Dolmaları dik olarak sapların üzerine yerleştirin. Tencereye yarım subardağı sıcak su katın. Tuz serpip tencereyi ocağa oturtun. Tereyağını eritip dolmaların üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp, orta ateşte kaynayana dek pişirin. Kaynadıktan sonra ocağı kısıp, 30-35 dakikapişirin. Ilındıktan sonra üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL