Patlıcan Köftesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANI tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin. Tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin. Hazırladığınız köfteleri galeta ununa bulayın. Daha sonra sıvıyağda kızartıp kağıt havluya çıkarın. Fazla yağı gittikten sonra, servis tabağına alıp ikram edin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL