4 Porsiyon

MALZEMELER

    6 adet orta boy patates
    3 adet orta boy mantar
    2 adet havuç
    2 adet çarliston biber
    1 adet kuru soğan
    1 çorba kaşığı salça
    1 çay kaşığı kuru fesleğen
    1 su bardağı pirinç
    2 su bardağı su
    1 kahve fincanı soya kıyması
    1 kahve fincanı konserve bezelye
    1 çorba kaşığı salça
    tuz
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
    Üzerine:
    2-3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 çorba kaşığı salça
PATATESLERİN kabuklarını soyup, ortalarını oyun. Tuz serpin. Kızdırılmış yağda kızartın. İç malzeme için; mantarları ve havuçları küçük doğrayın. Biberleri ve soğanı ince doğrayın. Sebzeleri tencereye aktarıp az yağda hafifçe kavurun. Üzerine salça, fesleğen, pirinç, 2 bardak su ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, suyu çekene dek pişirin. Sonrasında tencereyi ocaktan indirip, soya kıymasını ve bezelyeyi ekleyin. Tekrar kapağı kapatıp bu şekilde 5 dakika demlendirin (nemli ve yumuşak kalması için kapakla tencere arasına kağıt havlu koyun). Hazırladığınız içi, patateslerin içine pay ederek doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir kapta 1 çorba kaşığı salçayı suyla inceltip, tepsinin içine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çırarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak servis yapın.