6 adet orta boy patates
3 adet orta boy mantar
2 adet havuç
2 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 kahve fincanı soya kıyması
1 kahve fincanı konserve bezelye
1 çorba kaşığı salça
tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzerine:
2-3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı salça
PATATESLERİN kabuklarını soyup, ortalarını oyun. Tuz serpin. Kızdırılmış yağda kızartın. İç malzeme için; mantarları ve havuçları küçük doğrayın. Biberleri ve soğanı ince doğrayın. Sebzeleri tencereye aktarıp az yağda hafifçe kavurun. Üzerine salça, fesleğen, pirinç, 2 bardak su ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, suyu çekene dek pişirin. Sonrasında tencereyi ocaktan indirip, soya kıymasını ve bezelyeyi ekleyin. Tekrar kapağı kapatıp bu şekilde 5 dakika demlendirin (nemli ve yumuşak kalması için kapakla tencere arasına kağıt havlu koyun). Hazırladığınız içi, patateslerin içine pay ederek doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir kapta 1 çorba kaşığı salçayı suyla inceltip, tepsinin içine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çırarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak servis yapın.