8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg pancar
    1 kg bebek sakız kabağı
    1 çay bardağı süt
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    1 adet küçük boy soğan
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    2 diş sarmısak
    Yarım demet dereotu
    1 kutu labne peyniri
    Tuz
    karabiber

    Süslemek için:
    Dereotu

1 KABAKLARI yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın ve ortalarına karnıyarık yapar gibi bıçakla çizik atın. Kabakları fırın tepsisine dizin. Yarım çay bardağı süt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp, kabakların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

2 Pancarın kabuğunu soyun ve rendeleyin. Kalan zeytinyağında pancarla birlikte, yemeklik doğranmış soğan, tozşeker ve kıyılmış sarmısağı birlikte iyice soteleyin. İçine kıyılmış dereotu katın ve ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Labne peynirini kalan yarım çay bardağı süt ile karıştırarak inceltin ve pancarla birlikte karıştırın. Pişen kabakların orta kısmına pancarlı harcı pay edin. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra dereotu ile süsleyip, servis yapın.