MALZEMELER
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Arzuya göre:
Sarmısaklı yoğurt
Unun ortasını açıp yumurtayı kırın. Tuzunu ayarlayıp, yeteri kadar su ilave edip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 4 bezeye ayırın. Unlanmış bir zemin üzerinde bezeleri, hazır yufkadan biraz daha kalınca açın. Mantı kalıbının üzerine 1 yufkayı yerleştirin. Haşlanmış nohudu eşit aralıklarla yufkanın üzerine dizin. Diğer bir yufkayı nohutların üzerine serin. Elinizle yufkaların üzerine bastırarak hamurların kalıptan çıkmasını sağlayın. Mantı kalıbınız yoksa, 1 yufkayı temiz bir zemin üzerine serin ve üzerine eşit aralıklarla haşlanmış nohutları dizip, üzerine diğer yufkayı kapatın. Ruletle, nohutlar içte kalacak şekilde kareler kesin. Hemen pişirecekseniz, kaynamış tuzlu suda nohutlu hamur parçaları yumuşayana dek haşlayın. Eğer hemen pişirmeyecekseniz, hamur parçalarını fırın kabına dizin. Hafifçe esmerleşene dek fırında pişirin. Fırından alıp, dilediğiniz zaman haşlayarak kullanmak üzere serin ve kuru bir yerde saklayın. Taze pişirecekseniz hamurları haşladıktan sonra delikli kepçe ile suyunu süzerek çıkarın. Nohutlu piruhileri servis tabağına aktarıp üzerlerine sarmısaklı yoğurt gezdirip, servis yapın.