Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram kıyma
    350 gram mantar
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2’şer adet domates ve kırmızı soğan
    1 adet soğan
    4 dal taze soğan
    3 adet sivri biber
    2 diş sarmısak
    2 su bardağı et suyu
    1 tatlı kaşığı kekik
    Tuz, karabiber
    Üzerine:
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı pulbiber
    Sarmısaklı yoğurt
Kırmızı ve kuru soğanı piyazlık doğrayın. Mantarların saplarını çıkarıp halka halka doğrayın. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, taze soğanlarla incecik kıyın. Domatesleri küp doğrayın. Sarmısakları ayıklayıp ince ince kıyın. Yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırıp, içine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra piyazlık doğradığınız soğanları, sarmısakları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Sivri biber, taze soğan ve mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu çekene kadar sote edin. Son olarak doğranmış domatesleri, kekiği, tuz, karabiber ve et suyunu ekleyip, bir taşım pişirin. Yemek pişerken küçük bir tavada tereyağını ve pulbiberi yakın. Servis tabağına aldığınız mantar mantısının üzerine, önce sarmısaklı yoğurt, ardından yağ-pulbiber karışımını döküp servis yapın.