Kırmızı ve kuru soğanı piyazlık doğrayın. Mantarların saplarını çıkarıp halka halka doğrayın. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, taze soğanlarla incecik kıyın. Domatesleri küp doğrayın. Sarmısakları ayıklayıp ince ince kıyın. Yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırıp, içine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra piyazlık doğradığınız soğanları, sarmısakları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Sivri biber, taze soğan ve mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu çekene kadar sote edin. Son olarak doğranmış domatesleri, kekiği, tuz, karabiber ve et suyunu ekleyip, bir taşım pişirin. Yemek pişerken küçük bir tavada tereyağını ve pulbiberi yakın. Servis tabağına aldığınız mantar mantısının üzerine, önce sarmısaklı yoğurt, ardından yağ-pulbiber karışımını döküp servis yapın.