6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamuru için:
    3 su bardağı un
    20 gram yaş maya
    Aldığı kadar ılık süt
    1 çorba kaşığı tozşeker
    2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz

    Üzeri için:
    10 adet kuru domates
    3 adet kıyılmış kuru sivri biber
    2 çorba kaşığı kıyılmış kuru mantar
    1 su bardağı küp doğranmış hellim peynir
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 çay bardağı süt
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    10 dilim sucuk
    Tuz, kekik
HAMURU için unu düz bir zemine koyup ortasını havuz gibi açın. Mayayı ufalayarak bu kısma koyun. Üzerine ılık süt, tozşeker, zeytinyağı ve tuz katıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Daha sonra üzerine nemli bir bez örterek 25 dakika kabarması için bekletin. Kuru domates, kuru sivri biber ve mantarı 10'ar dakika ayrı kaplarda haşlayıp süzün. Bekleme süresinin sonunda hamuru tekrar yoğurun. Un serperek çok ince olmayacak şekilde açın ve yağlanmış pizza tepsisine yayın. Salça ve sütü karıştırıp hamurun üzerine sürün. Kuru domates, kuru biber, kuru mantar, hellim peyniri ve sucuğu pizza hamurunun üzerine yerleştirin. Kaşar peyniri, tuz ve kekik serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.