8-10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    10 adet kuru patlıcan
    10 adet kuru biber
    10 adet kuru kabak
    10 adet kuru acur
    700 gram kuzu kıyma
    2 su bardağı pirinç
    10 adet orta boy soğan
    10 diş ince kıyılmış sarmısak
    2 çorba kaşığı domates salçası
    2 çorba kaşığı biber salçası
    3 çorba kaşığı nar ekşisi
    2-3 parça kaburga (güvecin dibine koymak için)
    Yeteri kadar su
    Tuz, karabiber, pulbiber
BÜYÜK bir tencerede patlıcan, biber, kabak ve acurları 5 dakika haşlayıp süzün. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine yıkanmış pirinç, piyazlık doğranmış soğan, sarmısak, domates ve biber salçası, nar ekşisi, karabiber, pulbiber, tuz ve 1 çay bardağı su ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harçla kuru sebzelerin üçte ikisini doldurun. Elinizle dolmaların iki ucunu bastırıp ağızlarını kapatın. Güvecin altına kaburga kemiklerini yerleştirip, üzerine dolmaları dizin. Dolmaların üzerine bir tabak koyun ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.