MALZEMELER
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru biber
10 adet kuru kabak
10 adet kuru acur
700 gram kuzu kıyma
2 su bardağı pirinç
10 adet orta boy soğan
10 diş ince kıyılmış sarmısak
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı nar ekşisi
2-3 parça kaburga (güvecin dibine koymak için)
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber, pulbiber
BÜYÜK bir tencerede patlıcan, biber, kabak ve acurları 5 dakika haşlayıp süzün. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine yıkanmış pirinç, piyazlık doğranmış soğan, sarmısak, domates ve biber salçası, nar ekşisi, karabiber, pulbiber, tuz ve 1 çay bardağı su ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harçla kuru sebzelerin üçte ikisini doldurun. Elinizle dolmaların iki ucunu bastırıp ağızlarını kapatın. Güvecin altına kaburga kemiklerini yerleştirip, üzerine dolmaları dizin. Dolmaların üzerine bir tabak koyun ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.