MALZEMELER
Köfte için: 500 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
Tuz, karabiber
1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
Suyu için: 1’er adet orta boy havuç ve patates
1 demet maydanozun sapı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
5 su bardağı su
Tuz
Üzeri için: 1 çay bardağı su
Bir buçuk çorba kaşığı un
1 kutu krema
ÖNCELİKLE köfteleri hazırlayın. Bunun için, kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, pirinç,
ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. İyice yoğurup iri köfteler hazırlayın ve kenara alın. Diğer
taraftan, havuç ve patatesi rendeleyip bir tencereye alın. Üzerine kıyılmış maydanoz sapı, sıvıyağ, su ve
tuz ilave edip ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca hazırladığınız köfteleri üzerine ekleyin. Unu bir çay
bardağı suda açıp köftelerin pirinçleri yumuşayınca azar azar tencereye ilave edin. 5 dakika sonra kremayı
ekleyin. Karıştırıp ocağı kapatın. Sıcak servis yapın.