Sofra
Kıymalı bakla yemeği, etli sebze yemeklerini sevenler için lezzetli ve yapılışı pratik bir tarif. Az malzeme ve kısa sürede siz de kolayca yapabilirsiniz.

8-10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 kg bakla

    250 gram kıyma

    1 çay bardağı zeytinyağı

    2 diş sarımsak

    2 adet soğan

    Birer çay kaşığı karabiber ve kimyon

    1 yemek kaşığı salça

    1 su bardağı ev yapımı domates sosu

    Yarım su bardağı iç bakla

    Yarım demet dereotu

    3 çay kaşığı tuz

Geniş bir tavada kıymayı bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Üzerine doğranmış sarımsak, 1 adet soğan, tuz, karabiber, kimyon, salça ve domates sosunu ekleyin. Kısık ısıda 10 dakika pişirin. Baklayı ayıklayıp, unlu suda bekletin. Yayvan bir tencerede kalan zeytinyağı ile 1 adet yemeklik doğranmış soğanı soteleyin. Suyu süzdürülmüş bakla, iç bakla ve tuzu katın. Üzerine dereotunun yarısını ekleyin ve kısık ısıda pişirin. Servis tabağının altına kıymalı harcı yayın. Üzerine baklayı yerleştirin. Kalan dereotunu kıyıp üzerine serpin ve sıcak olarak servis yapın.