Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    200 gram kaymak
    2 demet pazı
    1 su bardağı pilavlık bulgur
    Yarım su bardağı pirinç
    1 demet taze soğan
    1 demet maydanoz
    2 adet domates
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    2 su bardağı sıcak su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Servis için:
    Kaymak
    Renkli tane karabiber
PAZI yapraklarının saplarını temizleyip, üzerlerine sıcak su gezdirin. Daha sonra soğuk suya alıp dinlendirin.
Harç için bulgur ve pirinci bir kaba alıp, üzerine az miktarda sıcak su gezdirip yumuşatın. Kıyılmış soğan,
maydanoz, küçük küp doğranmış domates, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Pirinç ve bulgur iyice soğuyunca kaymak ekleyin. Pazıların suyunu iyice süzüp, her birinin ortasına 1'er tatlı kaşığı harç yerleştirin. Üçgen şeklinde sarın. Tencereye dizip, üzerine sıvıyağı gezdirin. 2 su bardağı sıcak su ilave edip, ağır ateşte hafif yumuşayana dek pişirin. Kaymak ve karabiberle süsleyip ılık olarak servis yapın.