Kaymaklı Pazı Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PAZI yapraklarının saplarını temizleyip, üzerlerine sıcak su gezdirin. Daha sonra soğuk suya alıp dinlendirin.
    Harç için bulgur ve pirinci bir kaba alıp, üzerine az miktarda sıcak su gezdirip yumuşatın. Kıyılmış soğan,
    maydanoz, küçük küp doğranmış domates, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Pirinç ve bulgur iyice soğuyunca kaymak ekleyin. Pazıların suyunu iyice süzüp, her birinin ortasına 1'er tatlı kaşığı harç yerleştirin. Üçgen şeklinde sarın. Tencereye dizip, üzerine sıvıyağı gezdirin. 2 su bardağı sıcak su ilave edip, ağır ateşte hafif yumuşayana dek pişirin. Kaymak ve karabiberle süsleyip ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...