Karnabahar Topları

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Karnabaharı çiçeklerine ayırıp bol suda 20 dakika haşladıktan sonra süzün. Bir kasede yumurtaları çırpın. İçine pulbiber, kekik, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz koyup karıştırın. Unu ayrı bir tabağa boşaltın. Sıvıyağı kızartma tenceresine alıp kızdırın. Haşlanmış karnabaharları önce yumurtalı karışıma, sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran karnabaharları servis tabağına alın. Fesleğenleri incecik kıyın. Süzme yoğurt ile karıştırıp üzerine gezdirin. Üzerini fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...