MALZEMELER
1 kg karnabahar
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
1 su bardağı un, tuz
Kızartmak için:
Çotanak ideal Yağ
Üzeri için:
Yarım kg süzme yoğurt
Fesleğen yaprakları
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp bol suda 20 dakika haşladıktan sonra süzün. Bir kasede yumurtaları çırpın. İçine pulbiber, kekik, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz koyup karıştırın. Unu ayrı bir tabağa boşaltın. Sıvıyağı kızartma tenceresine alıp kızdırın. Haşlanmış karnabaharları önce yumurtalı karışıma, sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran karnabaharları servis tabağına alın. Fesleğenleri incecik kıyın. Süzme yoğurt ile karıştırıp üzerine gezdirin. Üzerini fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın.