Karamelize Soğanlı Enginar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ARPACIK soğan, esmerşeker ve zeytinyağını tavaya alıp, hafif karamelize olana dek arada bir karıştırarak pişirin. Ayrı bir yerde temizlenmiş enginarları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine kesmeşeker ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. Tuzunu ayarlayıp, üzerlerini kapatmayacak kadar sıcak su ilave edin. Enginarlar yumuşayana dek ara sıra ters yüz ederek pişirin. Ocaktan almaya yakın ortalarına arpacık soğanları pay edin. Havuç ve domatesle servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...