Kabak Borani
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Esmer pirinci iyice yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip çekene kadar pişirin. Diğer tarafta kabakları soyup halka halka dilimleyin. Domatesleri rendeleyin. Dereotu ve naneyi incecik kıyın. Sarmısağı ezin. Kabak, rendelenmiş domates, sarmısak, pirinç, dereotu ve naneyi bir tencereye alın. Üzerine yarım su bardağı su ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL