Ispanaklı Patates Püresi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİN kabuklarını soyup, küp doğrayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar soğuk su ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. Yaklaşık 20 dakika haşlayıp, suyunun süzülmesi için süzgece alın. Kıyılmış ıspanak, maydanoz, soğan ve frenk maydanozunu ayrı bir tencereye alın. Tuz ekleyip tencerenin ağzı açık olarak, yaklaşık 10 dakika pişirin. Patates ve yeşillikleri birlikte püre haline getirin. Tereyağı, karabiber ve muskat ekleyip karıştırın. Süt ilave edip karıştırmaya devam edin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...