MALZEMELER
4 adet orta boy havuç
1 adet kabak
2 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
4 dal taze soğan
1 demet kıyılmış maydanoz
1 demet dereotu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Tuz, karabiber, pulbiber
HAVUÇ, kabak ve patatesi rendeleyin. Kabak ve patatesi elinizle sıkarak fazla suyunu alın ve derin bir kaba aktarın. Havuç, un, yumurta, yoğurt ve beyaz peyniri katın. Kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve kabartma tozu ilave edin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice karıştırın. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile orta büyüklükte bir fırın kabını yağlayın. Havuçlu karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar, kürdanla kontrol ederek pişirin (pişip pişmediğini anlamak için mücverin ortasına bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.