8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 kg gelincik (yeşil yaprakları ile)
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 adet soğan
    3-4 diş sarmısak
    1 kahve fincanı pilavlık bulgur
    Tuz
    karabiber
    kırmızıbiber
    Zeytinyağı
Gelİncİk yapraklarını temizce yıkayıp, ince ince kıyın. Soğanı ve sarmısağı yemeklik doğrayın. Doğranmış yapraklarla birlikte diğer bütün malzemeyi çukur bir kaba koyun. Karıştırarak iyice yoğurun. Bu arada gelincik yaprakları solup azalacağı için, uygun bir tencereye koyup, altını iyice kısarak, bulgurlar şişene kadar 20-25 dakika pişirin. Eğer gelincik yaprakları yeteri kadar su salmazsa, bulgurların pişmesi için 1 kahve fincanı sıcak su ilave edebilirsiniz.