MALZEMELER
Yarım kg kuşbaşı et
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı sıcak su
2 su bardağı sıcak su
1 adet soğan,
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
4 adet orta boy yapraklı kereviz
2 adet patates,
1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
1 adet yumurta,
1 adet limon
ETİ tencereye alıp, suyunu salıp, çekene dek soteleyin. Tereyağı ve sıvıyağı ekleyip, renk değiştirene dek sotelemeye devam edin. 1 çay bardağı su ekleyip pişmeye bırakın. Suyunu çekince, küp doğranmış soğan ekleyip pişirmeye devam edin. Salça ve pulbiber ilave edip karıştırın. Küp doğranmış kereviz ve patatesi ekleyin. 5 dakika pişirin. 2 su bardağı su ekleyip, pişmeye bırakın. Kıyılmış kereviz yaprağı ilave edip, tuzunu ayarlayın. Terbiye için yumurta ve limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan 1 çorba kepçesi alıp, terbiyeye ekleyin ve çırpın. Aynı işlemi 2-3 kez daha tekrarlayın. Terbiyeyi azar azar ve karıştırarak yemeğe ilave edin. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.