MALZEMELER
6 adet enginar kalbi
10 yaprak dikdörtgen lazanya yaprağı (haşlama gerektirmeyen lazanyadan)
1 çorba kaşığı tereyağı
10 adet kiraz domates
Yarım su bardağı ezilmiş
beyaz peynir
Tuz
karabiber
ENGİNAR kalplerini uzunlamasına ikiye bölün. Daha sonra her parçayı dörde bölün. Tereyağın bir tavaya alıp, enginarı katın ve 5 dakika sote edin. Üzerine ikiye bölünmüş kiraz domates ilave edin. Tuz ve karabiber katın. Birlikte 5 dakika daha sote edip, peyniri ilave edin. Şöyle bir karıştırıp ocaktan alın. Beşamel sos için tereyağını bir tavaya alıp unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine karıştırarak sütü ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Dikdörtgen bir fırın kabının tabanını kaplayacak kadar beşamel sos dökün. Üzerine bir adet lazanya yaprağı koyun. Yeniden beşamel sos ve lazanya koyun. Daha sonra enginarlı harcın yarısını dökün. Lazanya, beşamel sos ve enginarlı harç bitene dek (en üstte beşamel sos kalacak şekilde) kat kat işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.